Haletudserne og Frøerne

Haletudserne

Niveau: Når I skal finde et hold der passer til lige netop jeres barn, er det vigtigt I kigger på afsnittet om “forudsætninger”, i stedet for at gå efter alder. En vejledende alder for haletudserne er 3-4 år.

Sted: Undervisningen finder sted i Herning svømmehal i undervisningsbassinet. Vandet er opvarmet og har en dybde på 90 cm.

Holdbeskrivelse: Haletudserne er vores første af 2 indskolingshold, inden man som krabbe starter på svømmeskolekonceptet. Vi har op mod 12 svømmere på holdet og et trænerteam på 4 bestående af instruktører, hjælpeinstruktører og evt. ungehjælpere. Alle i teametteamet er i vandet sammen med børnene. Der vil på haletudserne være instruktion i øvelser, teknikker og vandaktiviteter med henblik på 4 grundelementer: Balance, elementskifte, bevægelse og vejrtrækning.  Der vil ligeledes indgå en masse vandaktiviteter/lege da svømning først og fremmest skal være sjovt – Herefter skal børnene nok få lært at svømme.

Hvis I som forældre – eller jeres børn har brug for at, at der er en kendt voksen med i vandet, kan dette aftales.

Forudsætninger: For nye svømmere, som har brug for lidt eller ingen hjælp fra mor eller far.

Målsætninger: – Gennem leg bliver du tryg og introduceres for de 4 grundfærdigheder. (Balance, Elementskift, Vejrtrækning og Bevægelse).

– At børnene generelt bliver trygge ved vandet

Gode råd: Vi anbefaler en badehætte eller elastik i håret, så det ikke driller de små svømmere. Vi anbefaler ikke brug af svømmevinger. Se vores forældrehåndbog for yderligere forklaring.

Frøerne - nyt vinterhold

Frøerne (Vejledende alder 4-5 år)

Holdbeskrivelse:

Forudsætninger: At børnene kan begå sig i vandet  og uden at de er afhængige af forældrene. Dvs. at de skal kunne begå sig i vandet uden forældrene er med i vandet og uden at forældrene skal gå op og ned ad bassinkanten for at holde barnet i hånden

Målsætninger:

Gode råd: Vi anbefaler en badehætte eller elastik i håret, så det ikke driller de små svømmere. Vi anbefaler ikke brug af svømmevinger. Se vores forældrehåndbog for yderligere forklaring. Svømmebriller er ligeledes en god ide, da det kan fremme børnenes færdigheder i vandet.