Sommersvømning

Sommersvømning forgår i Gjellerup Sogns Friluftsbad i Hammerum fra start maj til slut august. I dejlig opvarmet vand.

GODE RÅD

Vi anbefaler en badehætte eller elastik i håret, samt svømmebriller. Vi anbefaler ikke brug af svømmevinger til vintersvømning, men det kan i enkelte tilfælde være en fordel til sommersvømning.

Hvilket hold skal mit barn svømme på?

Når I skal finde det rette hold til netop jeres barn, er det vigtigt, I kigger på afsnittet om “forudsætninger”, da forudsætninger er vigtigere end alder.

FORÆLDREHÅNDBOGEN

FORUDSÆTNINGER FOR SVØMMEUNDERVISNING

Hold

HALETUDSEr & Frøer

Sted: Undervisningen foregår i det lille, opvarmede bassin på Friluftsbadet.

Forudsætninger: Holdet er for børn, som ikke har gået til svømning før, og som har brug for far og mor tæt på ved kanten.  Forældrenes tilstedeværelse ved kanten er acceptabelt uden indblanding i undervisningen. En vejledende alder for haletudserne er 3-5 år. 

Holdbeskrivelse: Haletudser er begynderholdet for de yngste svømmere. Vi har op mod 12 svømmere på holdet. Undervisningen varer 30 minutter inkl. navneopråbning og diverse beskeder på kanten.  En undervisning vil typisk være bygget op omkring forskellige øvelser, lege og aktiviteter, hvor børnene bevæger sig fra kant til kant samt rundt i bassinet. En del af øvelserne på holdet vil være instruktion i teknikker og vandaktiviteter med henblik på 4 grundelementer: Balance, elementskifte, bevægelse og vejrtrækning.  Der vil ligeledes indgå en masse vandaktiviteter/lege, da svømning først og fremmest skal være sjovt – herefter skal børnene nok få lært at svømme.

Målsætninger:

 

 • At børnene gennem leg bliver trygge i vandet og introduceres for de 4 grundelementer (se ovenfor).
 • At børnene bliver trygge ved vandet, i fælles leg og på egen hånd
 • At børnene bliver trygge ved vand der plasker
 • At børnene lærer at begå sig i vandet både ved at røre og ikke røre bunden
  KRABBERNE

  Aldersgruppe: Vejledende alder 6 år.

  Sted: Undervisningen finder sted i det lille, opvarmede bassin på Friluftsbadet

  Forudsætninger: Børnene skal kunne begå sig i vandet uden brug af vinger (må gerne bruge bælte, helst uden) og være modtagelig for vand i hovedet.

  Holdbeskrivelse: Vi har op mod 12 svømmere på holdet. Undervisningen varer 30 min inkl. navneopråbning og div. beskeder på kanten. Der vil på krabberne være instruktion i øvelser, teknikker og vandaktiviteter med henblik på 4 grundelementer: Balance, elementskifte, bevægelse og vejrtrækning. Der vil ligeledes indgå en masse vandaktiviteter/lege, da svømning først og fremmest skal være sjovt.

  Målsætninger:

  • Hoppe stille i fra kanten uden plask
  • Afsæt fra kanten i vandet på maven og ryggen
  • Holde hovedet under vand og kigge mod bunden
  • Holde balance på søpølse og padle med armene
  • Plaske med arme og ben på samme tid
  KROKODILLERNE

  Aldersgruppe: Vejledende alder 8-9 år.

  Sted: Undervisningen finder sted i den lave ende af det store, opvarmede bassin på Friluftsbadet.

  Forudsætninger: På dette hold skal man kunne flyde på ryg/mave, glide på ryg/mave gennem vandet ved afsæt, og være tryg ved at dykke til bunden. Der skal være tydelige tegn på svømmebevægelser inden for crawl eller rygcrawl, dog behøver det ikke være helt på plads.

  Holdbeskrivelse: Vi har op mod 15 svømmere på holdet. Undervisningen varer 30 min inkl. navneopråbning og div. beskeder på kanten. Der vil på krokodillerne være instruktion i øvelser, teknikker og vandaktiviteter med henblik på 4 grundelementer. Der vil ligeledes indgå en masse vandaktiviteter/lege.

  Målsætninger:

  • Afsæt fra kanten på siden
  • Crawl-benspark på siden
  • Rygcrawl med stabilt hoved
  • Svømme mens man kigger mod bunden
  • Hovedspring fra kant
  SØHESTENE

  Aldersgruppe: Vejledende alder 7-8 år.

  Sted: Undervisningen finder sted fordelt på to hold, hvor det ene hold er i den lave ende af det store, opvarmede bassin og det andet hold i det lille, opvarmede bassin på Friluftsbadet.

  Forudsætninger: For dig der kan komme i vandet uden hjælp. Du kan få hovedet under vand og kigge mod bunden, samt plaske med arme og ben og flyde på ryggen. At kunne hoppe i vandet fra kanten.

   

  Holdbeskrivelse:  Vi har op mod 14 svømmere på holdet Undervisningen varer 30 min inkl. navneopråbning og div. beskeder på kanten. Der vil på søhestene være instruktion i øvelser, teknikker og vandaktiviteter med henblik på 4 grundelementer, og der arbejdes hen i mod svømmefærdigheder. Der vil ligeledes indgå en masse vandaktiviteter/lege.

   

  Målsætninger:

  • Stå på måtte eller stor plade i vandet
  • Hoppe baglæns i vandet
  • Crawl-benspark med eller uden plade
  • Delfin-hop
  • Krølle sammen som kugle og puste alt luft ud
  • Forlæns kolbøtte
  • Flyde på ryggen og maven uden hjælp
  Havfruesvømning

  Aldersgruppe: vejledende alder 8-12 år.

  Sted: Stort bassin på Friluftsbadet.

   

  Forudsætning: På dette hold skal man være fuld fortrolig med/i vand, have kendskab til de tre stilarter crawl, bryst og rygcrawl og kunne flyde både på mave og ryg. Desuden skal man kunne dykke til bunden i den lave ende af 25 meter bassinet på friluftsbadet, og evt. kunne lave delfinhop.

  Holdbeskrivelser: Vi har op til 15 svømmer på holdet. Undervisningen varer 45 min inkl. navneopråb og div. beskeder på kanten. Der vil på havfruerne være instruktion i øvelser, teknikker og vandaktiviteter med henblik på 4 grundelementer: Balance, elementskifte, bevægelse og vejrtrækning. Der vil ligeledes indgå en masse vandaktiviteter/lege, da svømning først og fremmest skal være sjovt. Vi arbejder med mavemuskler, da vi under hele undervisningen er iført havfruehaler, som vi har man kan låne, man er os velkommen til at tage sin egen med

  Målsætning:

  • Kan svømme de tre stilarter med havfruehale
  • Kan bevæge sig elegant rundt i vandet med havfruehale 
  DELFINERNE

  Aldersgruppe: vejledende alder 9+.

   

  Sted: Undervisningen finder sted i den dybe ende af det store bassin på Friluftsbadet.

   

  Forudsætninger: På dette hold skal man kende og være i stand til at svømme de tre svømmestilarter: Bryst, crawl og rygcrawl,

  men de forventes ikke at være helt perfekt udført.

   

  Holdbeskrivelse: Vi har op mod 15 svømmere på holdet. Undervisningen varer i 30 min inkl. navneopråbning og div. beskeder på kanten. Der vil på delfinerne være instruktion i øvelser, teknikker og vandaktiviteter med henblik på 4 grundelementer: Balance, elementskifte, bevægelse og vejrtrækning. På holdet er der fokus på at udvikle de svømmetekniske færdigheder indenfor de tresvømmestilarter bryst, crawl og rygcrawl. Der vil ligeledes indgå en masse vandaktiviteter/lege da svømning først og fremmest skal være sjovt.

   

  Målsætninger:

  • At børnene lærer at dykke og orientere sig på dybt vand
  • At børnene lærer at svømme crawl, brystsvømning og rygcrawl, hvor de i stilarterne lærer måder at reducere vandmodstand med fokus på at øge fremdriften.
  • At børnene lærer to-håndsvending som anvendes i forbindelse med brystsvømning.
  • At børnene videreudvikler færdigheder i at springe og dykke på forskellige måder. Herunder hovedspring fra kant og evt. vippe samt startspring fra skamlen.
  Aqua Adventure

  Okay, du har lært at svømme – men helt ærligt: Livet er for kort til at ligge og padle frem og tilbage, frem og tilbage… Whatever! Action, please!

  Her tager vi ikke svømning så højtideligt, men bruger i stedet tiden på f.eks. svømme-tagfat, boldspil, dykkeøvelser, træning i salto-udspring eller andre tricks, som man kan vise frem på ferien.

  Aldersgruppe: 11-16 år (Vejledende)

  Sted: Stort bassin på Friluftsbadet

  Forudsætninger: I princippet er dette hold for alle i den pågældende aldersgruppe. som kan begå sig i vandet uden hjælpemidler.

  Holdbeskrivelse: På holdet er der plads til 20 svømmer. På Aqua adventure træner man 45 min, og der er et større fokus på anderledes og alternative vandaktiviteter frem for banesvømning. Undervisningen vil bestå af forskellige måder at bevæge sig i vandet på. Dvs. regulær svømning med indøvelse af diverse teknikker, boldspil, livredning, spring samt sjove/anderledes vandaktiviteter. Har svømmerne selv ønsker til specifikke aktiviteter, er der mulighed for, at dette kan blive implementeret i undervisningen.

  Målsætning

  • At svømmeren kan udvikle sig ud fra de forudsætninger, som de kommer med
  • At der arbejdes med dykning, elementskift og selvredning, så svømmeren er tryg og glad for vand
  • At der afprøves alternative vandaktiviteter så som boldspil, livredning, udspring og andet.
  • Ydermere tilstræbes et godt kammeratskab og en god atmosfære på holdet.

  At børnene får gode selvredningsfærdigheder samt et elementært kendskab til redning af sig selv og andre

  Svøm og leg for voksne

  Har du aldrig lært at svømme rigtigt eller kunne have lyst til at udvikle dine svømmetekniske færdigheder, så er dette holdet for netop dig. På holdet vil der være et blandet fokus, således at programmet kommer til at passe lige til dine behov. Der er nemlig både plads til at svømme frit eller efter program, lege og give den lo i vandet og måske have lyst til at prøve kræfter med Aqua fitness.

   

  Så tag en ven, nabo, familiemedlem eller andet med under armen og kom til svømning tirsdag og/eller onsdag aften.

   

  Aldersgruppe: 16+


  Sted: 
  Undervisningen finder sted i det store 25 meter bassin på Friluftsbadet.

  Forudsætninger: På dette hold skal man være fuld fortrolig med/i vandet, samtidig har du et kendskab til enten crawl eller bryst.

   

  Holdbeskrivelse: Der er plads til 25 svømmer på holdet. Holdet svømmer i 1 time. Holdet er fordelt over to dage, hvor der begge dage er plads til at kunne svømme frit eller efter program. Der vil oveni være Aqua Fitness om tirsdagen, samt leg og sjove aktiviteter om onsdagen.

  Målsætninger:

  Hav det sjovt og slip dig løs