DGI Svømmeskole

I Gjellerup svømmeklub investerer vi i et nyt svømmeskolekoncept, som betyder endnu bedre svømmeundervisning for dit barn

Forbedret svømmeskolekoncept

Det er vigtigt, at alle børn lærer at svømme og være trygge i vand. Vi lægger meget vægt på, at børn lærer at svømme korrekt allerede fra starten, og derfor tilbyder vi vores yngste medlemmer i svømmeskolen et nyt og forbedret svømmeskolekoncept i samarbejde med DGI.

Svømmeskolekonceptet giver mere kvalitet i undervisningen. Samtidig får I som forældre bedre mulighed for at følge jeres barns udvikling i og udenfor vandet.

Børn fra 6-10 år

Konceptet er målrettet børn i alderen 6-10 år, og i Gjellerup svømmeklub har vi valgt at have fokus på evnen til selvredning.

Det betyder, at dit barn både vil opnå redskaber til at skabe overblik i vandet og sikre sig selv i en vanskelig situation, samtidig med at barnet lærer at svømme.

Børnene befinder sig motorisk på forskellige niveauer, og derfor er det vigtigt, at aldersgrænsen på de forskellige hold overholdes, herved sikres den bedst mulige udvikling for dit barn.

I Gjellerup svømmeklub har vi valgt følgende inddeling af hold:

Krabberne 6-7 år

Søhestene 7-8 år

Krokodillerne 8-9 år

Delfinerne 9-10 år

Den nye svømmeskole sikrer, at du og dit barn får:

Svømmeundervisning med endnu mere kvalitet:

Det nye svømmeskolekoncept er et samarbejde med DGI og er et gennemarbejdet og afprøvet koncept, der tager udgangspunkt i grundfærdighederne, de fire stilarter (butterfly, rygcrawl, brystsvømning og crawl) samt discipliner som polo, livredning, udspring og synkronsvømning.

Personlig svømmebog med udlevering af klistermærker:

Alle børn i svømmeskolen får en personlig svømmebog. Bogen kan bruges til at synliggøre børnenes progression, da de efter hver svømmeprøve præmieres med klistermærker, efterhånden som de udvikler deres svømmefærdigheder. Derudover er der også sjove opgaver i svømmebogen.

Uddannede DGI-svømmeinstruktører:

Alle svømmeskolens instruktører har været på mindst én DGI-svømmeuddannelse, så de har styr på bl.a. pædagogikken, tilrettelæggelse af undervisningen m.m. Og her er der fokus på undervisningen både i og udenfor vandet.

Hold på fire niveauer:

Som udgangspunkt strækker svømmeskolen sig over fire år med forskellige niveauer. Det sikrer, at alle børn hele tiden er på et niveau, der passer præcis til dem.

Svømmeprøver hvert kvartal:

Der er opstillet mål for, hvad børnene skal lære hvert kvartal for at sikre, at de hele tiden udvikler sig. Det er efter disse svømmeprøver, at børnene præmieres med klistermærker til svømmebogen.

Vi klæ’r dit barn på til at blive en bedre svømmer!